MENŐ-MENÜ

MENŐ-MENÜ

Egészséges ételekről sokat olvashatunk az interneten, hömpölyögve tolják arcunkba a gyönyörűen kreált ételeket, amikről el is hisszük, hogy finomak is! Nyálunkat csorgatva ülünk a monitor előtt, és a recepteket olvasva azon gondolkodunk, vajon mi lenne egyszerűbb? Pepecselni otthon a konyhában időt és fáradtságot nem kímélve, vagy hónunk alá kapva kicsiny családunkat, együnk inkább valahol egy finomat? A teljesség igénye nélkül vegyünk sorra néhány klassz fogást amivel lelkiismeret-furdalás nélkül degeszre tömhetjük magunkat!

EGY JÓFÉLE HÚSLEVES

Hiába a hangzatos nevek, az újragondolt fine-dining ételek, melyeket mi is előszeretettel kóstolgatunk olykor-olykor, egy jó húslevest mégis szívesen látunk a vasárnapi ebédlőasztalon. A minőségi hússal, válogatott zöldségekkel megtömött aranyló húsleves nem csak másnaposság ellen tökéletes gyógyszer, de tele van a szervezetünk működéséhez szükséges fehérjével, kellő mennyiségű zsírral, és a zöldségekben található vitaminokkal. Ha a tésztát elhagyjuk belőle, gyakorlatilag korlátlan mennyiségben fogyaszthatjuk. Tökéletes alapozása az ebédnek, felkészítve gyomrunkat a következő fogásra.

Cikk8_Menomenu1

LAZA-C

A halételek közül nekünk a lazac a kedvencünk. Jól elkészítve nem csak finom, de tulajdonságát tekintve, mi szerint ikrái lerakásához bárhol is van a világ vizeiben, mindig visszatér „szülőföldjére” roppant szimpatikussá teszi számunkra. Ennél már csak akkor szeretjük jobban, amikor grillezett formában, sok-sok zöldséggel tálalva megpihen tányérunkon, vagy ha éppen lazulós ebédhez van kedvünk, akár lazac-burger formájában is falhatjuk. A lazac nem egy válogatós halfajta; többféle köret típussal is jó barátságot ápol, legyen az rizs, burgonya, vagy zöldségek garmada. Ha úgy érezzük, több fogásra is kapacitálhatóak vagyunk az étkezés során, tehetünk egy lazac-tatár próbát, ahol az apróra vágott lazacdarabokat keverik össze hagymával, uborkával, kapribogyóval, majd hozzáadva a tejfölös-citromos szószt, gazdagon kenhetjük pirítósunkra.

Cikk8_Menomenu2

PACAL

Mondhatnánk, hogy ugrottunk egy picit az egészséges lazactól a marhagyomorig, pedig semmi rossz, vagy ördögtől való nincs ebben az igazán pikáns ételben. A pacal megosztja a társadalmat, nevének említésére sokan felhúzzák az orrukat, majd amikor behajózik asztaltársaságunk hím tagjai elé a főtt krumplin, gazdag paprikás szószban tálalt pacal – főleg ha velős vagy csülkös is -, sokan odébb tolva a salátánkat, át-átnyúlkálva csak megkóstoljuk, miféle hazai ínyencség is ez.

A pacalról hírlik, hogy égedelem büdös, és ez igaz is, amikor mi magunk készítjük elő és abáljuk, így ezt valóban nem javasoljuk zárt ajtók mögött végezni. Ha viszont már konyhakész állapotban hever késünk alatt a hófehér, frottír törölközőre hajazó alapanyag, úgy már nem nagy művészet mennyei ételt készíteni belőle. Legalábbis a mi szakácsainknak! Tápanyagértékét tekintve szintén bájos, hiszen 10 dkg pacal csak 168 kalóriát tartalmaz, zsírból 11 grammot, viszont szénhidrát tartalma zéró, és fehérjéből is akad belőle szépen, kb. 16 gramm.

Cikk8_Menomenu3

A LEGÉDESEBB DOLOG A VILÁGON

Naná, hogy a desszert! Az étkezés ezen szakaszában lássuk be, hajlamosak vagyunk ész nélkül választani, de ha a levest és a főételt jól belőttük, akkor egy desszertnek bele kell férnie, legyen az kényelmes adag vanília krémmel nyakon öntött mákos guba, egy epres mascarpone krémmel készült tiramisu, vagy egy kellemes adag fagylalt. Ugyan már elűztük a telet, a fánkot ettől függetlenül az év bármely szakában simán be tudjuk tolni, így ha találunk egy helyet, ahol epervelős túrófánkot készítenek, oda azért mindenképpen nézzünk el alkalomadtán.

Cikk8_Menomenu4

 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/tavi.pizzeria/

Instagram: https://www.instagram.com/tavietterem/

Forrás: Fotó / Pinterest, Receptváros

Szerző: Eat, Move & Smile

 



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás